REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané kedlubny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené kedlubny plněné zeleninovou směsí, přelité rozpuštěným máslem a zapečené v troubě.


Ingredience:
4 ksvětších kedluben
250 gmražené zeleninové směsi (kukuřice,hrášek,baby karotka)
2 lžícemásla
1 lžícevegety
1/2 lžícejedlé sody
provensálské koření
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané, omyté kedlubny osušíme, opatrně vydlabeme středy, aby vznikly mističky, vložíme do vroucí osolené vody, do které jsme dali jedlou sodu, aby kedlubny neztratily svěží barvu, vaříme asi 10 minut, pak je vyndáme a necháme zchladnout
2. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme mraženou zeleninu, zbytky z vydlabaných kedluben, promícháme, vše 6 minut podusíme a směs dochutíme vegetou, špetkou mletého pepře a provensálským kořením
3. Zchladlé kedlubny naplníme zeleninovou směsí, přelijeme zbylým rozpuštěným máslem a krátce zapečeme v troubě.

Doporučení:

Kedlubny můžeme před zapečením posypat strouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy