Další z tipů na luxusní slavnostní pohoštění. Připravte svým strávníkům chutný teplý překrm z grilovaných lilků zapečených v troubě ve formě závitků naplněných provolone dolce, cherry rajčátky a bazalkou.
Ingredience:
2 ks | středně velké lilky |
200 g | provolone dolce sýr |
extra panenský olivový olej | |
cherry rajčátka | |
bazalka | |
pepř | |
sůl | |
párátka |
Postup:
- Nejprve lilky nakrájené na nepříliš silné plátky, ty osolíme, necháme je 30 minut tzv. vypotit, pak je propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat
- Ogrilujeme lilky
- Omyjeme rajčátka a nakrájíme je na čtvrtiny. Nakrájíme provolone na tenké plátky.
- Rozložíme lilky na prkénko nebo na talíř a položíme na ně plátky provolone, nakrájená rajčátka, sůl, pepř, nasekanou bazalku a pokapeme olivovým olejem. Stočíme lilky do závitků a upevníme párátkem, vložíme do pekáče lehce vymazaného olejem.
- Zapečeme v troubě při 180 °C po dobu 5 minut, dokud se sýr nerozpustí.
Suroviny pro přípravu tohoto receptu seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia. Dobrou chuť.