REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek zapečený s rajčaty a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lilek zapékaný s omáčkou z restovaných rajčat, s česnekem, bazalkou a oregánem. Nakonec posypaný strouhaným parmazánem.


Ingredience:
4 kspevných lilků
400 gloupaných rajčat v plechovce
100 gparmazánu
olivový olej
oregano
bazalka
česnek
sůl

Postup:

1.

Lilky omyjeme a po délce nakrájíme na centimetrové plátky, z obou stran je nasolíme a necháme 20 minut vypotit
2.

Pak je omyjeme a osušíme a na větším množství oleje po obou stranách opečeme dozlatova
3. Odložíme je na mísu vyloženou papírovou utěrkou
4. Nasekaný česnek krátce opečeme na oleji
5. Přidáme nasekaná rajčata, osolíme a opepříme
6. Dusíme 20 minut, dokud omáčka nezhoustne
7. Odstavíme z ohně a přidáme bazalku a oregano
8. Do zapékací mísy položíme plátky lilků a na ně rajčatovou omáčkou
9. Pečeme asi 35 minut při 160 – 170°C
10. Deset minut před dokončením zasypeme parmazánem a necháme jej v troubě rozpustit.

Doporučení:

Podáváme s bagetkami, jiným pečivem nebo ke grilovanému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy