REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křepelčí vejce v žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlavičky žampiónů plněné křepelčími vejci, zapečené v troubě.


Ingredience:
4 kskřepelčí vajíčka
4 ksvětší žampióny
1 lžícesmetany nebo jogurtu
1 lžícemásla
1 lžícekřenu
citrónová šťáva
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Žampiony očistíme, odstraníme z nich nožičky, osušíme je, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu odležet
2. Zapékací misku nebo pánev vymažeme máslem, vložíme do ní žampionové hlavičky spodkem nahoru a do každé vyklepneme křepelčí vejce
3. Zapékáme asi 10 minut v troubě předehřáté na 178-180 °C
4. Podáváme s jemně nastrouhaným křenem promíchaným se smetanou nebo jogurtem a ozdobené čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy