Křepelčí vejce jsou 5x menší než slepičí. Kromě toho obsahují méně cholesterolu a v kuchyni si získávají stále větší oblibu.
Ingredience:
16 ks | křepelčích vajíček |
16 ks | žampionů (stejně velkých) |
50 g | šunky |
petrželka | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Žampiony oloupeme, ulomíme nožky a lžičkou vykrojíme i lupeny
2. Uděláme malé mističky
3. Nožky a lupeny jemně posekáme, na másle podusíme s nakrájenou šunkou a nasekanou petrželkou, směs osolíme a opepříme
4. Do mističek ze žampionů vložíme na dno podušenou směs a navrch rozklepneme křepelčí vejce
5. Žampiony vyrovnáme do zapékací misky, kterou vymažeme máslem, vejce jemně posolíme a opepříme
6. Pečeme ve vyhřáté troubě, až žampiony změknou a vejce ztuhnou, asi 15 minut.
Podáváme jak předkrm, snídaní, svačinu či lehkou večeři s pečivem.