REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křepelčí vejce zapečená v žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křepelčí vejce jsou 5x menší než slepičí. Kromě toho obsahují méně cholesterolu a v kuchyni si získávají stále větší oblibu.


Ingredience:
16 kskřepelčích vajíček
16 ksžampionů (stejně velkých)
50 gšunky
petrželka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Žampiony oloupeme, ulomíme nožky a lžičkou vykrojíme i lupeny
2. Uděláme malé mističky
3. Nožky a lupeny jemně posekáme, na másle podusíme s nakrájenou šunkou a nasekanou petrželkou, směs osolíme a opepříme
4. Do mističek ze žampionů vložíme na dno podušenou směs a navrch rozklepneme křepelčí vejce
5. Žampiony vyrovnáme do zapékací misky, kterou vymažeme máslem, vejce jemně posolíme a opepříme
6. Pečeme ve vyhřáté troubě, až žampiony změknou a vejce ztuhnou, asi 15 minut.

Doporučení:

Podáváme jak předkrm, snídaní, svačinu či lehkou večeři s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy