Povařené růžičky květáku doplněné nakrájenou šunkou a petrželkou, přelité mlékem rozmíchaným s vejci, v troubě zapečené.
Ingredience:
1 ks | většího květáku |
200 g | šunky |
100 g | másla |
1/8 l | mléka |
3 ks | vejce |
strouhanka | |
petrželka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Květák krátce povaříme v osolené vodě, tak aby nebyl rozvařený
2. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, na dno rozložíme vrstvu květákových růžiček, které ještě posypeme sekanou šunkou
3. Vrstvu zakryjeme druhou vrstvou květákových růžiček, pokapeme zbylým rozpuštěným máslem a posypeme sekanou petrželkou
4. Nakonec pokrm v misce přelijeme mlékem v němž jsem rozšlehali vejce, vše dle chuti osolíme
5. V troubě vyhřáté na 190-200 °C zapečeme, až povrch pěkně zezlátne.