REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květák zapečený se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené růžičky květáku doplněné nakrájenou šunkou a petrželkou, přelité mlékem rozmíchaným s vejci, v troubě zapečené.


Ingredience:
1 ksvětšího květáku
200 gšunky
100 gmásla
1/8 lmléka
3 ksvejce
strouhanka
petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Květák krátce povaříme v osolené vodě, tak aby nebyl rozvařený
2. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, na dno rozložíme vrstvu květákových růžiček, které ještě posypeme sekanou šunkou
3. Vrstvu zakryjeme druhou vrstvou květákových růžiček, pokapeme zbylým rozpuštěným máslem a posypeme sekanou petrželkou
4. Nakonec pokrm v misce přelijeme mlékem v němž jsem rozšlehali vejce, vše dle chuti osolíme
5. V troubě vyhřáté na 190-200 °C zapečeme, až povrch pěkně zezlátne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy