REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karotkové burgery

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený burger z karotky, hrášku a dalších ingrediencí, servírovaný v bulce.


Ingredience:
750 gkarotky
400 gkonzervy hrášku
100 gcelozrnné strouhanky
1 hrstsezamových semínek
2 lžícetahini pasty
1 lžíceolivového oleje
1 kscibule
1 ksvejce
mletý pepř
sůl
Na dohotovení:
1 kelímekbílého jogurtu
4 ksbulek
červená cibule
citronová šťáva
chilli omáčka
avokádo
rukola

Postup:

1. Karotku očistíme a na hrubo nastrouháme
2. Třetinu karotky rozmixujeme s hráškem, oloupanou, na drobno nakrájenou cibulí, vejcem a tahini pastou do husté hmoty
3. Na rozehřátém olivovém oleji opečeme 10 minut zbylou karotku doměkka, přidáme ji do hmoty společně s celozrnnou strouhankou, sezamovým semínkem, osolíme, opepříme a uhněteme těsto
4. Rozdělíme na 6 dílů, vlhkýma rukama z nich vytvarujeme placky, potřeme je po obou stranách olejem a dáme péct do předehřáté trouby, po 5 minutách je otočíme a dopečeme i z druhé strany
5. Bílý jogurt smícháme s trochou citronové šťávy, namažeme ho do 4 opečených bulek, na něj položíme plátky avokáda, pak opečený burger, pár nudliček červené cibule a trochu rukoly, nakonec pokapeme chilli omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy