Chutný slaný závin připravený z listového těsta, podušených hub a dalších ingrediencí.
Ingredience:
400 g | listového těsta |
400 g | hub |
2 ks | vejce |
1 ks | středně velké cibule |
máslo nebo sádlo na smažení | |
sůl |
Postup:
- Na másle nebo sádle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli
- Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, zamícháme je a podusíme doměkka
- Houby osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, zamícháme a odstavíme ze zdroje tepla, smaženici necháme úplně vychladnout
- Z těsta rozválíme 2 pláty, ty poklademe houbovou směsí a zavineme do tvaru štrúdlu
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut
- Mírně vychladlé nohavice houbového štrúdlu nakrájíme a podáváme teplé nebo i úplně studené.
Povrch štrúdlu před pečením můžeme potřít rozkvedlaným vejcem, bude pak pěkně zlatavý. Houbovou směs můžeme obohatit o papriku, či jinou zeleninu.