REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbovo-špenátové vaječné muffiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak tuto parodii na muffiny miluje každý, kdo má rád houby, špenát a vejce!


Ingredience:
Na dušený listový špenát:
300 glistového špenátu
100 ganglické slaniny
1 ksmenší cibule
1 ksčesneku
1 lžícioleje
voda
pepř
sůl
Na orestované houby:
300 gžampionů nebo jiných tvrdých hub
1 lžíceoleje
pepř
sůl
Na dohotovení
6-8 ksvajec
sůl
forma na muffiny
tuk na vymazání formy

Postup:

1. Nejprve si připravíme podušený špenát; na kostičky nakrájenou slaninu opečeme na pánvi, oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli necháme zpěnit na rozpuštěné slanině, přidáme oprané a důkladně okapané listy salátu, mírně je podlijeme vodou, dochutíme česnekem utřeným se solí, mletým pepřem (případně muškátovým oříškem) a dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání asi 10 minut, pak pánev odstavíme a špenát necháme prochladnout
2. Očištěné houby nakrájené na plátky zprudka opečeme na rozpáleném oleji, osolíme je a okořeníme pepřem, pánev odstavíme, houby vytáhneme a necháme je okapat od oleje
3. Do velké mísy rozklepneme vejce (počet podle velikosti), mírně je osolíme a pak rozšleháme metličkou
4. Do vajíček přimícháme ostatní, tedy podušený špenát a houby, vše pěkně promícháme a směsí naplníme tukem vymazanou formu na klasické muffiny
5. V troubě vyhřáté na 180 °C pokrm zapečeme do ztuhnutí vajíček.

Doporučení:

Různé obměny jsou možné, například na kostičky nakrájená šunka se ve směsi bude také skvěle hodit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy