REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbovo-špenátové vaječné muffiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak tuto parodii na muffiny miluje každý, kdo má rád houby, špenát a vejce!


Ingredience:
Na dušený listový špenát:
300 glistového špenátu
100 ganglické slaniny
1 ksmenší cibule
1 ksčesneku
1 lžícioleje
voda
pepř
sůl
Na orestované houby:
300 gžampionů nebo jiných tvrdých hub
1 lžíceoleje
pepř
sůl
Na dohotovení
6-8 ksvajec
sůl
forma na muffiny
tuk na vymazání formy

Postup:

1. Nejprve si připravíme podušený špenát; na kostičky nakrájenou slaninu opečeme na pánvi, oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli necháme zpěnit na rozpuštěné slanině, přidáme oprané a důkladně okapané listy salátu, mírně je podlijeme vodou, dochutíme česnekem utřeným se solí, mletým pepřem (případně muškátovým oříškem) a dusíme pod pokličkou, za občasného promíchání asi 10 minut, pak pánev odstavíme a špenát necháme prochladnout
2. Očištěné houby nakrájené na plátky zprudka opečeme na rozpáleném oleji, osolíme je a okořeníme pepřem, pánev odstavíme, houby vytáhneme a necháme je okapat od oleje
3. Do velké mísy rozklepneme vejce (počet podle velikosti), mírně je osolíme a pak rozšleháme metličkou
4. Do vajíček přimícháme ostatní, tedy podušený špenát a houby, vše pěkně promícháme a směsí naplníme tukem vymazanou formu na klasické muffiny
5. V troubě vyhřáté na 180 °C pokrm zapečeme do ztuhnutí vajíček.

Doporučení:

Různé obměny jsou možné, například na kostičky nakrájená šunka se ve směsi bude také skvěle hodit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy