REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný banán zapečený ve slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky banánu marinované ve sladkoslané marinádě, zabalené do plátků anglické slaniny, zapečené v troubě.


Ingredience:
4-5 kstvrdých, zralých banánů
150 gplátků anglické slaniny
olivový olej
snítky bazalky na ozdobení
sádlo na vymazání pekáče
Na marinádu:
2 lžícesladkého kečupu
1 ksstroužku česneku
1 kscitronu
5 clrumu
1 hrstbazalky
olivový olej
med
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve připravíme marinádu; kečup smícháme s citronovou šťávou, utřeným česnekem, lžičkou tekutého medu, pepřem a solí
2. Jednotlivé banány nakrájíme každý na 3 až 4 kusy, ty naložíme do připravené marinády a necháme v lednici 2 hodiny odležet
3. Marinované banány omotáme plátky anglické slaniny, vyskládáme je na plech vymazaný sádlem a potřeme medem a případně i utřeným česnekem
4. Připravené smotky pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C tak dlouho, až bude slanina pěkně křupavá
5. Jednotlivé porce na talíři zakápneme olivovým olejem a ozdobíme snítky bazalky.

Doporučení:

Takto připravené banány podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy