Listové těsto naplnění masovou směsí a ve tvaru šátečků upečené dozlatova.
Ingredience:
500 g | listového těsta |
2-3 ks | kuřecích prsních řízků |
2 ks | velké mrkve |
1 ks | malé cibule |
1 ks | středně velké brambory |
1 ks | kostky drůběžího vývaru |
1 ks | vejce |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | másla |
200-400 ml | kuřecího vývaru |
kousek celeru | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupaný brambor uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka
2. Mezitím na rozehřátém oleji v širším hrnci opečeme doměkka oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očistěné, nahrubo nastrouhané mrkve a na jemno nakrájený celer, pak přidáme změklé máslo, hladkou mouku a chvíli opékáme, dokud mouka nechytne barvu
3. Pak přilijeme polovinu kuřecího vývaru, přidáme kostku bujonu, na menší kousky nakrájenou bramboru, necháme pár minut probublávat, dochutíme solí, mletým pepřem, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a vaříme, dokud nebude maso měkké (zbytek vývaru doléváme podle potřeby, směs by měla být hustá, ale ne úplně vyvařená)
4. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu, nakrájíme na šest stejných obdélníků, do každého dáme zhruba 4 lžíce kuřecí směsi, konce těsta potřeme studenou vodou, delší strany přitiskneme k sobě a přendáme na plech vyložený pečicím papírem a do každé taštičky uděláme pár zářezů nožem, potřeme ušlehaným vajíčkem se lžičkou vody a dáme na 30 minut do ledničky
5. Pak pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova (asi 20-25 minut) a podáváme zabalené v pečicím papíře.