REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí měšce s mangovým čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýžové těsto plněné kuřecím masem a cibulkou, pečené dokřupava a podávané s mangovým čatní.


Ingredience:
Na měšce:
500 gvykostěných uzených kuřecích stehen
1 lžičkasójové omáčky
1 lžičkasezamového oleje
1 lžičkačerstvého zázvoru
2 ksjarní cibulky
1 ksbalení rýžového těsta na závitky
olej na smažení
Na čatní:
2 lžíceolivového oleje
1 lžícejablečného octa
1 lžícechilli omáčky
1 lžícemedu
1/4 lžičkyřímského kmínu
1 kscelé skořice
1 ksmanga

Postup:

1. Na rozehřátém oleji osmažíme římský kmín s kouskem celé skořice, přimícháme očištěné, na malé kostičky nakrájené mango, med, jablečný ocet, chilli omáčku, krátce vše povaříme, skořici vyndáme, hotové čatní přelijeme do misky a necháme vychladnout
2. Vykostěná kuřecí stehna nakrájíme na malé kostičky, přidáme sójovou omáčku, olej, na jemno nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájené cibulky a vše dobře promícháme
3. Velikost plátků z rýžového těsta podle potřeby upravíme, na každý plátek dáme lžičku mangové směsi, okraje těsta potřeme vodou, těsto zabalíme směrem nahoru, lehce zatočíme, abychom docílili tvaru měšce, převážeme provázkem, který po upečení z měšců odstraníme
4. Připravené měšce dáme do vyhřáté trouby, pečeme nasucho při 180 °C dokřupava a světle hnědé barvy nebo je můžeme osmažit na rozehřátém oleji.

Doporučení:

Podáváme s mangovým čatní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy