REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí měšce s mangovým čatní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýžové těsto plněné kuřecím masem a cibulkou, pečené dokřupava a podávané s mangovým čatní.


Ingredience:
Na měšce:
500 gvykostěných uzených kuřecích stehen
1 lžičkasójové omáčky
1 lžičkasezamového oleje
1 lžičkačerstvého zázvoru
2 ksjarní cibulky
1 ksbalení rýžového těsta na závitky
olej na smažení
Na čatní:
2 lžíceolivového oleje
1 lžícejablečného octa
1 lžícechilli omáčky
1 lžícemedu
1/4 lžičkyřímského kmínu
1 kscelé skořice
1 ksmanga

Postup:

1. Na rozehřátém oleji osmažíme římský kmín s kouskem celé skořice, přimícháme očištěné, na malé kostičky nakrájené mango, med, jablečný ocet, chilli omáčku, krátce vše povaříme, skořici vyndáme, hotové čatní přelijeme do misky a necháme vychladnout
2. Vykostěná kuřecí stehna nakrájíme na malé kostičky, přidáme sójovou omáčku, olej, na jemno nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájené cibulky a vše dobře promícháme
3. Velikost plátků z rýžového těsta podle potřeby upravíme, na každý plátek dáme lžičku mangové směsi, okraje těsta potřeme vodou, těsto zabalíme směrem nahoru, lehce zatočíme, abychom docílili tvaru měšce, převážeme provázkem, který po upečení z měšců odstraníme
4. Připravené měšce dáme do vyhřáté trouby, pečeme nasucho při 180 °C dokřupava a světle hnědé barvy nebo je můžeme osmažit na rozehřátém oleji.

Doporučení:

Podáváme s mangovým čatní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy