Rýžové těsto plněné kuřecím masem a cibulkou, pečené dokřupava a podávané s mangovým čatní.
Ingredience:
Na měšce: | |
500 g | vykostěných uzených kuřecích stehen |
1 lžička | sójové omáčky |
1 lžička | sezamového oleje |
1 lžička | čerstvého zázvoru |
2 ks | jarní cibulky |
1 ks | balení rýžového těsta na závitky |
olej na smažení | |
Na čatní: | |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | jablečného octa |
1 lžíce | chilli omáčky |
1 lžíce | medu |
1/4 lžičky | římského kmínu |
1 ks | celé skořice |
1 ks | manga |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji osmažíme římský kmín s kouskem celé skořice, přimícháme očištěné, na malé kostičky nakrájené mango, med, jablečný ocet, chilli omáčku, krátce vše povaříme, skořici vyndáme, hotové čatní přelijeme do misky a necháme vychladnout
2. Vykostěná kuřecí stehna nakrájíme na malé kostičky, přidáme sójovou omáčku, olej, na jemno nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájené cibulky a vše dobře promícháme
3. Velikost plátků z rýžového těsta podle potřeby upravíme, na každý plátek dáme lžičku mangové směsi, okraje těsta potřeme vodou, těsto zabalíme směrem nahoru, lehce zatočíme, abychom docílili tvaru měšce, převážeme provázkem, který po upečení z měšců odstraníme
4. Připravené měšce dáme do vyhřáté trouby, pečeme nasucho při 180 °C dokřupava a světle hnědé barvy nebo je můžeme osmažit na rozehřátém oleji.
Podáváme s mangovým čatní.