REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso v listovém těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šátečky z listového těsta plněné ochucenou masovou směsí, potřené vejcem a posypané sezamem, upečené dozlatova.


Ingredience:
400 glistového těsta
1 ksvejce na potření
sezamové semínko
mouka na vál
Na náplň:
400 gkuřecího nebo drůbežího masa
50 gstrouhanky
2 lžíceoleje
2 lžícenasekané petrželky
2 lžícenasekaného kerblíku
1 lžícekari koření
1 lžícesměsi koření na drůbeží maso
trochu mléka
sůl

Postup:

1. Strouhanku povlažíme studeným mlékem
2. Maso očistíme, opláchneme, osušíme a překrájíme na menší kousky
3. V horkém oleji zpěníme kari koření, přidáme maso, osolíme, opečeme, po prochladnutí rozmixujeme a pak promícháme se strouhankou, kořením na drůbeží maso, na drobno nasekanou petrželkou i kerblíkem
4. Těsto rozválíme na pomoučeném vále, nakrájíme na čtverce, poklademe připravenou náplní, potom těsto přehneme a okraje dobře přimáčkneme
5. Šátečky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova
6. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy