REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masový hřbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z listového těsta ve tvaru hřbetu, naplněný masovou směsí a upečený dozlatova.


Ingredience:
250 glistového těsta
250 gpečeného kuřecího masa bez kůže
250 gšunky
80 ganglické slaniny
50 gpórku
2 ksvajec
1 kscibule
1 ksžloutku na potření
1 ksčervené papriky
1 hrstnasekané petrželky
1 lžičkasušené bazalky
4 lžícemásla
125 mlsmetany ke šlehání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém másle zesklovatíme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na drobno nasekaný pórek, na kostičky nakrájenou šunku, na menší kousky nakrájené kuřecí maso i anglickou slaninu a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku
2. Pak vše podlijeme trochou vody, necháme vydusit, přisypeme na drobno nakrájenou petrželku, rozemnutou bazalku, osolíme, opepříme, promícháme a odstavíme z tepla
3. Rozklepnutá vejce rozšleháme ve smetaně a promícháme s masovou směsí
4. Listové těsto rozválíme na pečicím papíře a i s ním vložíme do formy ve tvaru hřbetu, masovou směs naneseme na těsto, zakryjeme ho přečnívajícími okraji a po stranách přitlačíme
5. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40-45 minut, necháme vychladnout, vyjmeme z formy a nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy