REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané


Zapečený chřest se šunkou a fontinou

Chvíli povařený chřest zapečený v troubě v zapékací misce spolu se šunkou a plátky sýra, přelitý rozšlehaným vejcem smíchaným s nastrouhaným sýrem.

Zapečený parmazán s vekou

Sýr na bílé vece zapečený v troubě.

Zapečený sýr s glazovanou hruškou

V troubě zapečené opečené tousty s kozím sýrem, podávané na směsi salátů s glazovanou hruškou a ořechy, dochucené medovobalzamikovou zálivkou.

Zapékané brambory sypané žampióny

Povařené a zapečené brambory posypané žampióny a podávané s tvarohovým dipem.

Zapékané klobásky

Bagety plněné klobáskou a pórkovo-sýrovým bešamelem, zapečené pod grilem.

Zapékaný chřest se šunkou, sýrem a kapary

Chřest s kvalitní šunkou zapečený se sýrem může být skvělý začátek vícechodového obědového menu. Recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!

Závin plněný salámem a sýrem

Listové těsto potřené kečupem, plněné salámem, sýrem, paprikou, pórkem, pečené dozlatova a posypané grilovacím kořením.

Závin s krémem

Závin plněný zelnou náplní, posypaný kmínem a pečený dozlatova, servírovaný se sýrovým krémem, zdobený salátem a petrželkou.

Zelené fazolky v listovém těstě

Šátečky z listového těsta plněné fazolkami, strouhaným sýrem a rozmarýnem, sypané sezamovými semínky, upečené dozlatova.

Zeleninová jehla

Brambory, papriky, cibule a rajčata pečená na jehle.

Zelný závin

Slaný závin z listového těsta naplněného směsí z kyselého zelí, maďarských klobásek a nakládaných hub. Z uvedené dávky připravíme dva záviny.

Žampionová hnízda

Ovařené nudle promíchané se strouhaným sýrem, zapečené ve formě na muffiny, pokladené podušenou houbovou směsí, ke konci ještě posypné nastrouhaným sýrem.

Žampiónové toasty

Toustový chleba se žampiónovou směsí a sýrem.

Žampiony plněné pikantní směsí

Velké hlavičky bílých žampiónů plněné pikantní masovou směsí, zapečené v troubě dozlatova.

Žemlový nákyp s řeřichou

Nákyp z housek, cibule, vajec a dalších ingrediencí, podávaný s vložkou řeřichy zamíchané ve smetanové omáčce.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy