pečené, zapékané
Zapečené rajče se sýrem
Kolečka rajčat dochucená prolisovaným česnekem a olivovým olejem, ozdobená nasekanou bazalkou, zapečené se sýrem.
Zapečené sýrovo-vaječné rohlíky
Rozšlehaným vejcem smíchaným s nastrouhaným sýrem potřené rohlíky, zapečené v troubě pod grilem dozlatova.
Zapečené šunkové závitky
Plátky šunky potřené kečupem, posypané nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, pokladené kolečky pórku, zatočené do závitků, sepnuté párátkem a v zapékací misce zapečené krátce v troubě.
Zapečené žampiony plněné pohankou
Takto upravené žampiony podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři spolu s pečivem nebo jako samostatný pokrm s vařenými brambory, hranolky a tatarskou omáčkou. Na osobu počítáme 3-4 kloboučky, podle velikosti hlaviček.
Zapečené žampióny plněné sýrem
Očištěné hlavičky žampionů naskládané do vymazaného pekáčku, hlavičky osolené, naplněné nastrouhaným eidamem a potřené máslem, zapečené v troubě.
Zapečený fenykl
Rychlý teplý předkrm z bulvy řapíkatého fenyklu, červené cibule a dalších surovin servírovaný posypaný nastrouhaným parmazánem.
Zapečený chřest se šunkou a fontinou
Chvíli povařený chřest zapečený v troubě v zapékací misce spolu se šunkou a plátky sýra, přelitý rozšlehaným vejcem smíchaným s nastrouhaným sýrem.
Zapečený parmazán s vekou
Sýr na bílé vece zapečený v troubě.
Zapečený sýr s glazovanou hruškou
V troubě zapečené opečené tousty s kozím sýrem, podávané na směsi salátů s glazovanou hruškou a ořechy, dochucené medovobalzamikovou zálivkou.
Zapékané brambory sypané žampióny
Povařené a zapečené brambory posypané žampióny a podávané s tvarohovým dipem.
Zapékané klobásky
Bagety plněné klobáskou a pórkovo-sýrovým bešamelem, zapečené pod grilem.
Zapékaný chřest se šunkou, sýrem a kapary
Chřest s kvalitní šunkou zapečený se sýrem může být skvělý začátek vícechodového obědového menu. Recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!
Závin plněný salámem a sýrem
Listové těsto potřené kečupem, plněné salámem, sýrem, paprikou, pórkem, pečené dozlatova a posypané grilovacím kořením.
Závin s krémem
Závin plněný zelnou náplní, posypaný kmínem a pečený dozlatova, servírovaný se sýrovým krémem, zdobený salátem a petrželkou.
Zelené fazolky v listovém těstě
Šátečky z listového těsta plněné fazolkami, strouhaným sýrem a rozmarýnem, sypané sezamovými semínky, upečené dozlatova.
Zeleninová jehla
Brambory, papriky, cibule a rajčata pečená na jehle.
Zelný závin
Slaný závin z listového těsta naplněného směsí z kyselého zelí, maďarských klobásek a nakládaných hub. Z uvedené dávky připravíme dva záviny.
Žampionová hnízda
Ovařené nudle promíchané se strouhaným sýrem, zapečené ve formě na muffiny, pokladené podušenou houbovou směsí, ke konci ještě posypné nastrouhaným sýrem.
Žampiónové toasty
Toustový chleba se žampiónovou směsí a sýrem.
Žampiony plněné pikantní směsí
Velké hlavičky bílých žampiónů plněné pikantní masovou směsí, zapečené v troubě dozlatova.
reklama