REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané brambory sypané žampióny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené a zapečené brambory posypané žampióny a podávané s tvarohovým dipem.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
800 gpevných brambor
500 gžampiónů
120 gnetučné mozzarelly
2 lžičkyoleje
4 lžičkymajoránky
4 lžičkypetrželky
4 lžíceminerálky
odtučněný tvaroh
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme a povaříme ve slupce asi 20 minut
2. Žampióny opláchneme, očistíme a rozpůlíme, na pánvi rozehřejeme olej a houby na něm asi 5 minut opečeme, před dokončením osolíme, opepříme a přidáme majoránku
3. Uvařené brambory oloupeme, rozpůlíme a naskládáme na dno zapékací misky, posypeme hotovými houbami, mozzarellou na kostičky a na rozehřátém grilu zapečeme
4. Odtučněný tvaroh rozředíme minerálkou, osolíme, vyšleháme do hladké hmoty, ozdobíme petrželkou a podáváme k zapečeným bramborám.

Doporučení:

Pokrm můžeme doplnit například o kolečka pórku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy