REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané klobásky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bagety plněné klobáskou a pórkovo-sýrovým bešamelem, zapečené pod grilem.


Ingredience:
4 ksklobásek nebo kuřecích párečků
40 gmásla
4 ksmalých bagetek
1 lžíceolivového oleje
Na bešamel:
185 gstrouhaného sýru čedaru
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícehladké mouky
180 mlmléka
60 mltmavého piva
2 kspórku
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme pórkovo-sýrový bešamel; Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané rozetřené stroužky česneku, na malé kousky nakrájené pórky a na středním plameni opékáme 10 minut do změknutí
2. Vlijeme tmavé pivo a vaříme dalších 5 minut nebo dokud se tekutina neodpaří
3. Poprášíme hladkou moukou, promícháme, pak postupně přiléváme mléko, které necháme zhoustnout, do směsi vmícháme dijonskou hořčici, na jemno nastrouhaný sýr, podle chuti osolíme, opepříme a sundáme z tepla
4. Na grilovací pánvi opečeme klobásky potřené olivovým olejem
5. Bagetky rozkrojíme, doprostřed dáme uzeninu, navrch pórkovo-sýrový bešamel, vyskládáme na plech, zapečeme pod grilem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy