Bagety plněné klobáskou a pórkovo-sýrovým bešamelem, zapečené pod grilem.
Ingredience:
4 ks | klobásek nebo kuřecích párečků |
40 g | másla |
4 ks | malých bagetek |
1 lžíce | olivového oleje |
Na bešamel: | |
185 g | strouhaného sýru čedaru |
1 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžíce | hladké mouky |
180 ml | mléka |
60 ml | tmavého piva |
2 ks | pórku |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme pórkovo-sýrový bešamel; Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané rozetřené stroužky česneku, na malé kousky nakrájené pórky a na středním plameni opékáme 10 minut do změknutí
2. Vlijeme tmavé pivo a vaříme dalších 5 minut nebo dokud se tekutina neodpaří
3. Poprášíme hladkou moukou, promícháme, pak postupně přiléváme mléko, které necháme zhoustnout, do směsi vmícháme dijonskou hořčici, na jemno nastrouhaný sýr, podle chuti osolíme, opepříme a sundáme z tepla
4. Na grilovací pánvi opečeme klobásky potřené olivovým olejem
5. Bagetky rozkrojíme, doprostřed dáme uzeninu, navrch pórkovo-sýrový bešamel, vyskládáme na plech, zapečeme pod grilem a podáváme.