Listové těsto potřené kečupem, plněné salámem, sýrem, paprikou, pórkem, pečené dozlatova a posypané grilovacím kořením.
Ingredience:
300 g | měkkého saklámu, (šunky) |
200 g | uzeného sýra (nivy) |
100 ml | kečupu |
1 lžička | grilovacího koření |
1 ks | listového těsta |
1 ks | červené papriky |
1 ks | menšího pórku |
1 ks | žloutek |
hladká mouka na posypání válu |
Postup:
1. Listové těsto rozdělíme na tři stejně velké díly, rozválíme na pomoučeném válu na obdélníky, potřeme stejnoměrně kečupem a posypeme najemno nastrouhaným salámem
2. Omytý pórek i papriku zbavenou semínek nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme nahrubo a vše rozložíme na obdélníky těsta k salámu
3. Naplněné pláty těsta opatrně zabalíme, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme grilovacím kořením, dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 20 minut).
Závin podáváme teplý i studený.