REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelný závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný závin z listového těsta naplněného směsí z kyselého zelí, maďarských klobásek a nakládaných hub. Z uvedené dávky připravíme dva záviny.


Ingredience:
500 gkyselého zelí
400 glistového těsta
200 ghub naložených v sladkokyselém nálevu
2 ksmaďarské klobásy
1 ksvejce
černý mletý pepř
hladká mouka
drcený kmín

Postup:

1. Z listového těsta na pomoučněném válu vyválíme plát asi 3 mm silný
2. Naložené houby propláchneme od nálevu, smícháme s nasekaným zelím a pokrájenou klobásou, opepříme (nesolíme zelí je slané o sobě dost)
3. Plát těsta poklademe směsí, zavineme, závin potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme drceným kmínem, položíme na plech s pečícím papírem 4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C dozlatova.

Doporučení:

Podáváme nakrájené teplé s horkým čajem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy