REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený parmazán s vekou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sýr na bílé vece zapečený v troubě.


Ingredience:
200 gnastrouhaného parmazánu
150 gmásla
bílá veka

Postup:

1. Utřeme na jemno nastrouhaný parmazán s máslem
2. Nakrájenou veku potřeme na hrubo výše uvedenou směsí
3. Posypeme trochou čistého parmazánu a dáme zapéci dozlatova do předem prohřáté trouby
4. Podáváme teplé, ale chutná i za studena.

Doporučení:

– Pro zajímavější chuť nebo pro masové hladovce můžeme na veku nejdříve položit plátek šunky nebo kousky trvanlivého salámu a pak teprve potřít pastou z parmazánu a zapéci.

Poznámka:

– Tento recept je možný provést i z klasického eidamu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy