V troubě zapečené opečené tousty s kozím sýrem, podávané na směsi salátů s glazovanou hruškou a ořechy, dochucené medovobalzamikovou zálivkou.
Ingredience:
250 g | kozího sýra v popelu |
3 hrsti | rukoly |
3 lžíce | vlašských ořechů |
2 lžíce | suchého červeného vína |
2 lžíce | medu |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | balzamikového octa |
4 ks | plátků toustového chleba |
2 ks | pevných hrušek |
1 ks | červené čekanky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou rukolu vložíme do cedníku, přidáme na kousky natrhanou čekanku a pod tekoucí studenou vodou je dobře omyjeme, necháme okapat a dáme do mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme a zlehka promícháme
2, V rozehřáté troubě po obou stranách opečeme toustový chleb a vykrájíme z něho 12 koleček o průměru kozího sýra, pak z kozího rýra nakrájíme také 12 koleček a rozložíme je na tousty
3. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a každou rozkrájíme na 6 částí
4. V pámvi rozehřejeme med, přilijeme červené víno, promícháme, přidáme hrušky, vlašské ořechy, povaříme asi 4 minuty, pak hrušky vyndáme a necháme zchladnout, poté do pánve vmícháme balzamikový ocet a také necháme zchladnout
5. Toasty s kozím sýrem vložíme do vyhřáté trouby a sýr necháme lehce rozpéct
6. Do talířů rozdělíme směs salátů, přidáme glazované hrušky i ořechy, toustový chleba s rozpečeným sýrem a vše dochutíme medovobalzamikovou zálivkou, solí a pepřem.