REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané


Neapolské chuťovky

Zapečené obložené chleby se sýrem, rajčaty a sardelkami.

Nesmažené jarní závitky

Zarolované rýžové papíry plněné masovou směsí promíchanou s pikantní omáčkou, mrkví, cibulkami a bylinkami.

Noky florentinské

Podáváme jako předkrm nebo teplý mezichod s rajskou omáčkou, do které jsme zamíchali nadrobno nakrájenou šunku.

Omeleta plněná jablečnou kaší

Omeleta upečené na pánvi v troubě, servírovaná potřená jablečnou kaší, přehnutá a hojně pocukrovaná.

Omeleta s bylinkami

Vaječná omeleta dochucená nasekaným libečkem, pažitkou, řeřichou a petrželkou.

Omeleta s ovesnými vločkami

Vaječná omeleta s ovesnými vločkami, petrželkou a strouhaným sýrem.

Opečený chřest s italským speckem a sýrem Tre corti

Chřest je považován už od dob starověkého Řecka a Říma za účinné afrodiziakum, mající pozitivní vliv na mužskou potenci i plodnost – ostatně jeho falický tvar je příznačný! Obzvlášť silné účinky mají mladé výhonky, které jsou rovněž nejchutnější. Pochází z Orientu, ale dnes je i oblíbenou pochutinou Evropanů.

Oreganová dobrota

Omáčka z rajčat, cukru, česneku, chilli a oregana, posypaná balkánským sýrem, v troubě zapečená.

Ostrá ranní vejce

Chutná snídaně z vajec upečených ve formě na muffiny spolu se zeleninou.

Párek v listovém těstě

Jemné tenké párky obalené v listovém těstě a upečené v troubě.

Párky v křupavém těstíčku

Párky obalené v bramborovém těstíčku, upečené dorůžova.

Párky v županu

V listovém těstě obalené nožičky párků, potřené vejcem a posypané sezamem, upečené dozlatova.

Párky zapečené v těstíčku

Opečené párky přelité těstíčkem, posypané lístky šalvěje i rozmarýnu a zapečené v troubě.

Pařížské salámové mističky

Kolečka tvrdého salámu zprudka orestovaná v oleji, plněná směsí míchaného vajíčka.

Pažitkové palačinky

Palačinky plněné sýrovou směsí, šunkou a plátky rajčat, sypané strouhaným sýrem, zapečené dozlatova.

Pečená rajčata

Rajčata plněná mletým masem a zapečená se sýrem.

Pečené brambory s ementálem

Brambory přelité směsí z vína, sýru, vajec a koření, posypané semínky, upečené dozlatova.

Pečené brambory s fazolkami a slaninou

Pečené brambory se špalíčky slaniny, promíchané s fazolkami, podávané s hořčičným dresinkem.

Pečené sýrové bochánky

Kolečka plísňového sýra zabalená do těsta spolu se šunkou a sušenými rajčaty. Pečená v troubě do zlatova.

Pečené žampiony s pikantní směsí

Žampionové kloboučky plněné za studena připravenou směsí šunky, slaniny, jarní cibulky, kapie, česneku, chilli a bylinek.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy