REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadívané křepelky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykoštěné křepelky naplněné nádivkou, zabalené ve vepřové bránici a upečené dozlatova.


Ingredience:
8 kskuchyňsky připravených křepelek v celku
8 ksrohlíků
3 ksvejce
2-3 ksvětší žampiony
20 guzeného masa
20 gslaniny
muškátový květ
pepř
sůl
vepřová blána (bránice) na obalení
hrubá mouka na případné zahuštění nádivky

Postup:

1. Na plátky nakrájené žampiony zprudka orestujeme na rozpáleném oleji
2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a žampiony 3. Uzené také drobně pokrájíme a přidáme k ostatním ingrediencím, vše promícháme ještě s vejci, solí, pepřem a muškátovým květem, hustotu nádivky upravíme hrubou moukou
4. Připravenou nádivku rozložíme na vykostěné křepelky, každou zamotáme a obalíme částí blány (drží vše pohromadě a celá se krásně vypeče)
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C asi 40-45 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy