Párky obalené v bramborovém těstíčku, upečené dorůžova.
Ingredience:
200 g | vařených brambor |
200 g | hladké mouky |
100 g | tuku na pečení |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
16 ks | nožiček jemných párků |
1 ks | vejce |
mouka na vál | |
žloutek na potření | |
drcený kmín na posypání |
Postup:
1. Uvařené oloupané brambory nastrouháme a dáme do mísy
2. Přidáme hladkou mouku, změklý tuk, vejce, prášek do pečiva a vypracujeme těsto, které rozválíme na pomoučeném vále na plát a rádýlkem ho nakrájíme na 16 proužků širokých asi 2 cm a dlouhých 25 cm
3. Do každého proužku těsta zabalíme nožičku párku, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme drceným kmínem, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova
4. Párky chutnají teplé i studené, doplněné hořčicí nebo kečupem.