Zarolované rýžové papíry plněné masovou směsí promíchanou s pikantní omáčkou, mrkví, cibulkami a bylinkami.
Ingredience:
300 g | vepřové panenky |
125 ml | omáčky hoisin |
2 lžíce | strouhaného zázvoru |
2 lžíce | sezamových semínek |
1 lžíce | slunečnicového oleje |
12 ks | kulatých rýžových papírů |
6 ks | větších mrkví |
6 ks | jarních cibulek |
2 hrsti | čerstvých koriandrových lístků |
2 hrsti | čerstvých bazalkových lístků |
Postup:
1. Pánev rozehřejeme na maximum, přidáme olej, vsypeme sezamová semínka, nastrouhaný zázvor, za stálého míchání opékáme 2 minuty, pak vyndáme a dáme stranou
2. Pak do pánve dáme na nudličky nakrájené maso, opečeme ze všech stran doměkka, vyndáme z pánve a promícháme se sezamem
3. Rýžové papíry necháme ve vodě změknout podle návodu na obalu, pak je rozložíme, doprostřed každého dáme část vepřového masa, omáčky hoisin, na tenké nudličky nakrájenou mrkev i jarní cibulky, lístky obou bylinek, zarolujeme a podáváme.
Omáčku hoisin koupíme v obchodech s asijskými potravinami nebo si ji můžete i připravit doma, recept najdete zde: Hoisin omáčka.