REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nesmažené jarní závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zarolované rýžové papíry plněné masovou směsí promíchanou s pikantní omáčkou, mrkví, cibulkami a bylinkami.


Ingredience:
300 gvepřové panenky
125 mlomáčky hoisin
2 lžícestrouhaného zázvoru
2 lžícesezamových semínek
1 lžíceslunečnicového oleje
12 kskulatých rýžových papírů
6 ksvětších mrkví
6 ksjarních cibulek
2 hrstičerstvých koriandrových lístků
2 hrstičerstvých bazalkových lístků

Postup:

1. Pánev rozehřejeme na maximum, přidáme olej, vsypeme sezamová semínka, nastrouhaný zázvor, za stálého míchání opékáme 2 minuty, pak vyndáme a dáme stranou
2. Pak do pánve dáme na nudličky nakrájené maso, opečeme ze všech stran doměkka, vyndáme z pánve a promícháme se sezamem
3. Rýžové papíry necháme ve vodě změknout podle návodu na obalu, pak je rozložíme, doprostřed každého dáme část vepřového masa, omáčky hoisin, na tenké nudličky nakrájenou mrkev i jarní cibulky, lístky obou bylinek, zarolujeme a podáváme.

Doporučení:

Omáčku hoisin koupíme v obchodech s asijskými potravinami nebo si ji můžete i připravit doma, recept najdete zde: Hoisin omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy