REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nákyp z krůtího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí maso zapečené spolu s vejci, žemlemi, tuhým sněhem z bílků, cibulí a petrželkou.


Ingredience:
500 gkrůtího pečeného masa
100 gmásla
2 lžícesekané petrželky
5 ksvajec
4 ksžemle
1 kscibule
3 dlsmetany
mletý pepř
sůl
máslo na vymazání plechu
strouhanka na vysypání plechu

Postup:

1. Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zakapeme smetanou a rozšlehanými vejci
2. Přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmaženou na části rozehřátého másla, mletý pepř, sůl, na drobno nasekanou petrželku a na kostičky nakrájené maso
3. Vše promícháme a zlehka smícháme s tuhým sněhem z bílků
4. Směsí naplníme tukem vymazanou a strouhankou vysypanou zapékací mísu a povrch poklademe vločky zbylého másla
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy