Omáčka z rajčat, cukru, česneku, chilli a oregana, posypaná balkánským sýrem, v troubě zapečená.
Ingredience:
400 g | čerstvých rajčat |
400 g | balkánského sýru |
400 g | konzervovaných rajčat |
3 ks | stroužků česneku |
4 lžíce | olivového oleje |
1 svazek | čerstvého oregana |
špetka třtinového cukru | |
drcené sušené chilli | |
mořská sůl | |
mletý pepř |
Postup:
1. V hrnci ohřejeme 3 lžíce oleje, přidáme oloupané, na drobno nasekané stroužky česneku a 1 minutu smažíme, aby pustily aroma, ale nespálily se
2. Přidáme chilli, třtinový cukr, na kousky nakrájená čerstvá rajčata i konzervovaná a necháme 25 minut povařit, aby omáčka zhoustla, dochutíme solí, pepřem a přidáme na jemno nasekané oregano
3. Zapékací mísu vymažeme lžící oleje, nalijeme do ní připravenou omáčku, povrch posypeme na kousky rozdrobeným balkánským sýrem, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a necháme 20 minut zapéct.
Podáváme s bagetou.