REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oreganová dobrota

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka z rajčat, cukru, česneku, chilli a oregana, posypaná balkánským sýrem, v troubě zapečená.


Ingredience:
400 gčerstvých rajčat
400 gbalkánského sýru
400 gkonzervovaných rajčat
3 ksstroužků česneku
4 lžíceolivového oleje
1 svazekčerstvého oregana
špetka třtinového cukru
drcené sušené chilli
mořská sůl
mletý pepř

Postup:

1. V hrnci ohřejeme 3 lžíce oleje, přidáme oloupané, na drobno nasekané stroužky česneku a 1 minutu smažíme, aby pustily aroma, ale nespálily se
2. Přidáme chilli, třtinový cukr, na kousky nakrájená čerstvá rajčata i konzervovaná a necháme 25 minut povařit, aby omáčka zhoustla, dochutíme solí, pepřem a přidáme na jemno nasekané oregano
3. Zapékací mísu vymažeme lžící oleje, nalijeme do ní připravenou omáčku, povrch posypeme na kousky rozdrobeným balkánským sýrem, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a necháme 20 minut zapéct.

Doporučení:

Podáváme s bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy