Opečené párky přelité těstíčkem, posypané lístky šalvěje i rozmarýnu a zapečené v troubě.
Ingredience:
300 ml | mléka |
2 lžičky | dijonské hořčice |
140 g | hladké mouky |
8 ks | obyčejných párků |
8 ks | šalvějových lístků |
4 ks | snítků rozmarýnu |
3 ks | vajec |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Hladkou mouku, rozklepnutá vajíčka, mléko a dijonskou hořčici umícháme dohladka, podle chuti osolíme, opepříme a vzniklé těstíčko necháme 30 minut odpočinout
2. Párky nařízneme na ježka a ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji
3. Zapékací mísu o rozměrech asi 30 x 23 cm (nebo kulatou o průměru cca 30 cm), hlubokou 7,5 cm, vymažeme olejem, dáme do vyhřáté trouby na 240 °C, až se pořádně zahřeje, začne se z ní kouřit, přidáme do ní opečené párky
4. Po 5 minutách párky přelijeme připraveným těstíčkem, posypeme lístky rozmarýnu i šalvěje, dáme doprostřed trouby a bez otevírání trouby pečeme 25 minut, popřípadě o 5-10 minut déle, je-li potřeba (těstíčko by mělo být nadýchané a zhnědlé)
5. Podáváme přímo ze zapékací mísy.