REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané


Houbovo-špenátové vaječné muffiny

Tak tuto parodii na muffiny miluje každý, kdo má rád houby, špenát a vejce!

Houbový štrúdl

Chutný slaný závin připravený z listového těsta, podušených hub a dalších ingrediencí.

Hranolková hnízda plněná rostbífem, sýrem a vejci

Vtipně poskládané domácí hranolky do tvaru hnízda, vyplněné plátky rostbífu a nastrouhaným sýrem, zapečené v troubě spolu s rozklepnutým vajíčkem.

Hrášková omeleta

Vejce smíchané se smetanou, zapečená v troubě s orestovanou cibulkou a hráškem.

Humrové nákypy

Nákypy z humřího masa podávané v malých zapékacích miskách.

Husí škvarky II.

Na kostky nakrájená husí kůže, podušená a pak upečená v troubě dokřupava, ochucená pouze solí a kmínem.

Chilli brambory

Předvařené brambory plněné směsí z mletého masa, chilli papričky a dalších ingrediencí, zabalené do alobalu, na grilu dopečené.

Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Chleba prokládaný šunkou, rajčaty a špenátem, posypaný ricottou, zalitý ochucenými vajíčky, zapečený dozlatova.

Jablka plněná masem, zapečená v červeném zelí

Teplý předkrm z vydlabaných, česnekovým bokem naplněných jablek, upečených v troubě na červeném zelí.

Jablka s pikantní nádivkou

Jablka plněná mletým masem a dalšími ingrediencemi, v troubě zapečená.

Jablka zapečená s pikantní nádivkou

Vydlabaná jablka naplněná dření, masovou směsí, játry a šalvějí, zapečená podlitá bílým vínem.

Jarní vaječná hnízda

Listové těsto předpečené ve formách zatížené fazolemi, mističky naplněné uzeninou, sýrem a případně i zeleninou, zapečené v troubě do ztuhnutí vejce, servírované jako teplý předkrm.

Kapusta zapečená s uzeným kolenem

Povařená kapusta nakrájená na proužky, zapečená ve vrstvách spolu s na kostičky nakrájeným uzeným masem a na másle opraženou strouhankou.

Karotkové burgery

Pečený burger z karotky, hrášku a dalších ingrediencí, servírovaný v bulce.

Klobásoví šneci se slaninou

Vinné klobása stočená spolu s anglickou slaninou, propíchnutá snítkou rozmarýnu, upečená dozlatova.

Koláč s koktejlovými rajčátky

Listové těsto plněné rajčátky, šunkou, mozzarellou, vejci a kořením, upečené dozlatova.

Krevety na smetaně

Teplý předkrm z krevet.

Křepelčí vejce v žampionech

Hlavičky žampiónů plněné křepelčími vejci, zapečené v troubě.

Křepelčí vejce zapečená v žampionech

Křepelčí vejce jsou 5x menší než slepičí. Kromě toho obsahují méně cholesterolu a v kuchyni si získávají stále větší oblibu.

Kuřecí játra pečená ve slanině

V troubě upečená kuřecí játra obalená v uzeném vepřovém boku, na talířích přelitá medovou omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy