REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí škvarky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájená husí kůže, podušená a pak upečená v troubě dokřupava, ochucená pouze solí a kmínem.


Ingredience:
kůže z celé husy
1 lžičkakmínu
1-2 lžičkysoli
voda

Postup:

1. Kůži z celé husy stáhneme a nakrájíme na čtverce 5 x 5 cm velké, ty pak vložíme na pánev, podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme, až jsou kůže měkké
2. Měkké kůže dáme do pekáče a pečeme dokřupava, sádlo slijeme pro další použití
3. Hotové škvarky osolíme, posypeme kmínem a podáváme teplé s chlebem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy