REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášková omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce smíchané se smetanou, zapečená v troubě s orestovanou cibulkou a hráškem.


Ingredience:
300 ghrášku
80 gnastrouhaného tvrdého sýra
5 ksplátků sušené šunky
4 ksvejce
1 kscibule
2 lžícesmetany na vaření
mletý černý pepř
kysaná smetana
kopr
sůl
olej

Postup:

1. Očištěnou drobně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji na pánvi vhodné k zapékání v troubě
2. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a prudce opečeme
3. Do rozšlehaných vajec přidáme smetanu na vaření, strouhaný sýr a promícháme
4. Vaječnou směs nalijeme na pánev na opečený hrášek a zapečeme v troubě vyhřáté na zhruba 190 °C
5. Sušenou šunku natrháme na kousky a krátce před koncem zapékání rovnoměrně naklademe do pánve
6. Hotovou omeletu vyjmeme a nakrájíme na na porce, zdobíme kysanou smetanou promíchanou s nasekaným koprem.

Doporučení:

K takto připravené omeletě servírujeme bílé pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy