Vtipně poskládané domácí hranolky do tvaru hnízda, vyplněné plátky rostbífu a nastrouhaným sýrem, zapečené v troubě spolu s rozklepnutým vajíčkem.
Ingredience:
4-6 ks | velkých brambor |
150 g | rostbifu |
120 g | nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra |
4 ks | vejce |
koření na brambory | |
papír na pečení | |
petrželka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Omyté brambory nakrájíme na silnější hranolky, ty vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru ptačích hnízd, pokapeme je olejem a posypeme kořením na brambory, osolíme
2. Připravené brambory vložíme na 10-15 minut do trouby vyhřáté 220 °C
3. Předpečená hnízda vyplníme plátky rostbífu, zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a do každého opatrně vyklepneme jedno vejce tak, aby nám zůstal žloutek v celku
4. Vajíčka mírně osolíme a plech vložíme zpět do trouby, kde hnízda zapečeme při teplotě 200 °C, necháme je v troubě jen chvíli, dokud vejce neztuhnou
5. Nakonec hnízda posypeme natrhanou nebo nasekanou zelenou petrželkou a ihned ještě horká servírujeme.