REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hranolková hnízda plněná rostbífem, sýrem a vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vtipně poskládané domácí hranolky do tvaru hnízda, vyplněné plátky rostbífu a nastrouhaným sýrem, zapečené v troubě spolu s rozklepnutým vajíčkem.


Ingredience:
4-6 ksvelkých brambor
150 grostbifu
120 gnahrubo nastrouhaného tvrdého sýra
4 ksvejce
koření na brambory
papír na pečení
petrželka
olej
sůl

Postup:

1. Omyté brambory nakrájíme na silnější hranolky, ty vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru ptačích hnízd, pokapeme je olejem a posypeme kořením na brambory, osolíme
2. Připravené brambory vložíme na 10-15 minut do trouby vyhřáté 220 °C
3. Předpečená hnízda vyplníme plátky rostbífu, zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a do každého opatrně vyklepneme jedno vejce tak, aby nám zůstal žloutek v celku
4. Vajíčka mírně osolíme a plech vložíme zpět do trouby, kde hnízda zapečeme při teplotě 200 °C, necháme je v troubě jen chvíli, dokud vejce neztuhnou
5. Nakonec hnízda posypeme natrhanou nebo nasekanou zelenou petrželkou a ihned ještě horká servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy