Předvařené brambory plněné směsí z mletého masa, chilli papričky a dalších ingrediencí, zabalené do alobalu, na grilu dopečené.
Ingredience:
4 ks | velkých brambor |
voda | |
sůl | |
Na nápň: | |
1/2 hrnku | vody |
1 lžíce | oleje |
100 g | mletého masa (hovězí a vepřové) |
1 ks | rajského protlaku |
1 ks | plechovky červených fazolí |
1 ks | chilli papričky |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěné brambory ve slupce předvaříme 10 minut ve vroucí osolené vodě
2. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli, když je měkká, přidáme mleté maso, očištěnou, na drobno nasekanou chilli papričku a když začne maso hnědnout, přidáme rajský protlak, vodu, vsypeme propláchnuté fazole, promícháme a dochutíme solí a pepřem 3. Připravíme si 4 kousky alobalu, brambory na ně položíme, rozřízneme je do kříže, mírně rozevřeme a naplníme připravenou směsí
4. Dobře zabalíme a v alobalu je dopečeme na grilu cca 10-15 minut.