Jablka plněná mletým masem a dalšími ingrediencemi, v troubě zapečená.
Ingredience:
70 g | mletého masa |
70 g | jater |
20 g | másla |
4 ks | velkých jablek |
1/8 l | bílého vína |
2 lžíce | citronové šťávy |
1/2 lžičky | nasekané šalvěje |
mletý bílý pepř | |
špetka cukru | |
sůl |
Postup:
1. Z omytých jablek seřízneme vršky, vnitřek vykrojíme a snažíme se však, abychom zachovali asi 0,5 cm okraj, pak vykrojené vnitřky bez jádřinců na drobno nakrájíme a ihned pokapeme citronovou šťávou
2. Mleté maso smícháme s nakrájenými vnitřky jablek, očištěnými na menší kousky pokrájenými játry, na jemno nasekanou šalvějí, pikantně dochutíme pepřem, solí a špetkou cukru
3. Jablka naplníme připravenou nádivkou, vložíme do vymazané zapékací mísy, zbylé máslo rozdrobíme na jablka, polijeme bílým vínem, dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme (asi 30 minut).
Servírujeme s bagetou nebo tmavým celozrnným chlebem, ale také se dobře kombinují se zeleninou a čerstvými saláty.