REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka s pikantní nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka plněná mletým masem a dalšími ingrediencemi, v troubě zapečená.


Ingredience:
70 gmletého masa
70 gjater
20 gmásla
4 ksvelkých jablek
1/8 lbílého vína
2 lžícecitronové šťávy
1/2 lžičkynasekané šalvěje
mletý bílý pepř
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Z omytých jablek seřízneme vršky, vnitřek vykrojíme a snažíme se však, abychom zachovali asi 0,5 cm okraj, pak vykrojené vnitřky bez jádřinců na drobno nakrájíme a ihned pokapeme citronovou šťávou
2. Mleté maso smícháme s nakrájenými vnitřky jablek, očištěnými na menší kousky pokrájenými játry, na jemno nasekanou šalvějí, pikantně dochutíme pepřem, solí a špetkou cukru
3. Jablka naplníme připravenou nádivkou, vložíme do vymazané zapékací mísy, zbylé máslo rozdrobíme na jablka, polijeme bílým vínem, dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme (asi 30 minut).

Doporučení:

Servírujeme s bagetou nebo tmavým celozrnným chlebem, ale také se dobře kombinují se zeleninou a čerstvými saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy