REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka plněná masem, zapečená v červeném zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm z vydlabaných, česnekovým bokem naplněných jablek, upečených v troubě na červeném zelí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gčerveného zelí
300 gčesnekového boku
50 gsádla
40 gkrupicového cukru
4 ksvětší tvrdá jablka
6 kshřebíčků
3-4 ksbobkové listy
2 kscibule
2 kssnítky tymiánu
2 kscelé skořice
2 dljablkového džusu
1 dlčerného piva
drcený kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Z omytých, osušených jablek opatrně odřízneme spodní část se stopkou, vnitřek vydlabeme nějakou menší lžičkou
  2. Česnekový bok nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak nadrobno pokrájíme jednu cibuli, na sádle bok i s cibulí a snítky tymiánu zprudka opečeme, touto nádivkou pak naplníme vydlabaná jablka
  3. Druhou cibuli také loupeme a nakrájíme na tenká kolečka, zelí nakrájíme na nudličky, můžeme ho i nakrouhat
  4. Pekáček vymažeme sádlem, necháme zezlátnou cibuli, pak na dno rozprostřeme zelí, posypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, pak zelí zalijeme pivem a džusem, osolíme, dochutíme kmínem
  5. V této fázi přípravy na zelí vložíme naplněná jablka, přidáme koření, zaklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C cca 35-40 minut.
Doporučení:

Podáváme s bílým pečivem jako předkrm, nebo jako hlavní chod například s chlupatými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy