REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka plněná masem, zapečená v červeném zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm z vydlabaných, česnekovým bokem naplněných jablek, upečených v troubě na červeném zelí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gčerveného zelí
300 gčesnekového boku
50 gsádla
40 gkrupicového cukru
4 ksvětší tvrdá jablka
6 kshřebíčků
3-4 ksbobkové listy
2 kscibule
2 kssnítky tymiánu
2 kscelé skořice
2 dljablkového džusu
1 dlčerného piva
drcený kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Z omytých, osušených jablek opatrně odřízneme spodní část se stopkou, vnitřek vydlabeme nějakou menší lžičkou
  2. Česnekový bok nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak nadrobno pokrájíme jednu cibuli, na sádle bok i s cibulí a snítky tymiánu zprudka opečeme, touto nádivkou pak naplníme vydlabaná jablka
  3. Druhou cibuli také loupeme a nakrájíme na tenká kolečka, zelí nakrájíme na nudličky, můžeme ho i nakrouhat
  4. Pekáček vymažeme sádlem, necháme zezlátnou cibuli, pak na dno rozprostřeme zelí, posypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, pak zelí zalijeme pivem a džusem, osolíme, dochutíme kmínem
  5. V této fázi přípravy na zelí vložíme naplněná jablka, přidáme koření, zaklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C cca 35-40 minut.
Doporučení:

Podáváme s bílým pečivem jako předkrm, nebo jako hlavní chod například s chlupatými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Jak odlehčit štědrovečerní hostinu

Nesou se vaše Vánoce ve znamení opulentních obědů a večeří, ať už doma či u příbuzných? Možná přišel ten správný čas vyzkoušet lehčí variantu štědrovečerního jídla. Koneckonců Vánoce by neměly být svátky obžerství a bolavý žaludek nepotěší asi nikoho. Vyzkoušejte tipy na odlehčení klasických vánočních jídel, po kterých kila nahoru nepůjdou.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Příběh značky McCain, hranolkové legendy

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství. „Doufáme, že sdílením našich záměrů se světem inspirujeme ostatní, aby se zapojili,“ říká Max Koeune, prezident a generální ředitel McCain Foods Limited.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy