REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka plněná masem, zapečená v červeném zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm z vydlabaných, česnekovým bokem naplněných jablek, upečených v troubě na červeném zelí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gčerveného zelí
300 gčesnekového boku
50 gsádla
40 gkrupicového cukru
4 ksvětší tvrdá jablka
6 kshřebíčků
3-4 ksbobkové listy
2 kscibule
2 kssnítky tymiánu
2 kscelé skořice
2 dljablkového džusu
1 dlčerného piva
drcený kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Z omytých, osušených jablek opatrně odřízneme spodní část se stopkou, vnitřek vydlabeme nějakou menší lžičkou
  2. Česnekový bok nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak nadrobno pokrájíme jednu cibuli, na sádle bok i s cibulí a snítky tymiánu zprudka opečeme, touto nádivkou pak naplníme vydlabaná jablka
  3. Druhou cibuli také loupeme a nakrájíme na tenká kolečka, zelí nakrájíme na nudličky, můžeme ho i nakrouhat
  4. Pekáček vymažeme sádlem, necháme zezlátnou cibuli, pak na dno rozprostřeme zelí, posypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, pak zelí zalijeme pivem a džusem, osolíme, dochutíme kmínem
  5. V této fázi přípravy na zelí vložíme naplněná jablka, přidáme koření, zaklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C cca 35-40 minut.
Doporučení:

Podáváme s bílým pečivem jako předkrm, nebo jako hlavní chod například s chlupatými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy