REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka zapečená s pikantní nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabaná jablka naplněná dření, masovou směsí, játry a šalvějí, zapečená podlitá bílým vínem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší jablka
70 gnakrájených jater
70 gmletého masa
20 gmásla
1/8 lbílého vína
2 lžícecitrónové šťávy
1/2 lžičkynasekané šalvěje
špetka cukru
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Ze čtyř omytých jablek seřízneme vršky, vnitřek vykrojíme tak, aby zachovali skořápku jablka silnou alespoň 0,5 cm
2. Vykrojené vnitřky, bez jadřince, nadrobno nakrájíme a hned pokapeme citrónovou šťávou
3. Smícháme nakrájená jablka s mletým masem, játry a šalvějí, dochutíme pepřem, přidáme trochu cukru a mírně osolíme
4. Jablka naplníme připravenou směsí, vyskládáme je na máslem vymazanou nákypovou formu, podlijeme bílým vínem a poklademe zbylým máslem
5. V troubě vyhřáté na 200 °C pokrm zapékáme asi 30 minut.

Doporučení:

Takto připravená jablka podáváme například s bagetou nebo celozrnným tmavým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy