Povařená kapusta nakrájená na proužky, zapečená ve vrstvách spolu s na kostičky nakrájeným uzeným masem a na másle opraženou strouhankou.
Ingredience:
1 ks | větší kapusty |
1 ks | uzeného kolena |
1 lžíce | másla |
přesátá strouhanka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kapustu zbavíme vnějších listů, rozčtvrtíme, spaříme horkou vodou a povaříme v osolené vodě do měkka, necháme důkladně okapat
2. Uzené maso rozsekáme na malé kousky, kapustu nakrájíme jako zelí na nudličky
3. Pekáček vymažeme olejem, část kapusty urovnáme na dno, osolíme, opepříme, posypeme uzeným masem a strouhankou upraženou na másle dozlatova, pak dáme opět vrstvu kapusty a vrstvíme střídavě až do upotřebení všech surovin, poslední vrstva by měla být strouhanka
4. Pokrm pokapeme olejem a vše chvíli zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C
5. Podáváme s čerstvým chlebem.