REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelínové brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná a rychlá večeře. Půlky brambor zapečené v troubě se sýrem.


Ingredience:
750 gnových (raných) brambor
200 ghermelínu
100 gtvrdého sýra
1 lžícemásla
česnek
sůl
voda

Postup:

1. Větší brambory dobře opereme, ale neloupáme
2. Rozpůlíme je po délce a na rozkrojené straně potřeme peroutkou namočenou v rozpuštěném másle
3. Brambory vyskládáme na plech řeznou stranou nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka, během pečení brambory mírně kropíme vodou, aby byly po upečení křehčí
4. Brambory vytáhneme z trouby, řeznou plochu potřeme česnekem utřeným se solí, poklademe plátky hermelínu a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem
5. Dáme je do trouby na chvíli zapéci.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme vychlazené kysané mléko.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy