REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené žampióny plněné sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištěné hlavičky žampionů naskládané do vymazaného pekáčku, hlavičky osolené, naplněné nastrouhaným eidamem a potřené máslem, zapečené v troubě.


Ingredience:
500 gžampiónů
250 gnastrouhaného eidamu
80 gmásla
petrželka
sůl

Postup:

1. Žampióny si očistíme, odřízneme nožičky a hlavičky necháme vcelku
2. Poté hlavičky narovnáme do máslem vymazaného pekáčku, každou hlavičku osolíme, naplníme nastrouhaným sýrem a potřeme rozpuštěným máslem
3. Pak pekáček se žampióny vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapečeme, dokud sýr nezezlátne a hlavičky žampiónů nezměknou
4. Nakonec zapečené žampióny rozdělíme na porce, posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme například s krajíčkem chleba a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy