REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený fenykl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý teplý předkrm z bulvy řapíkatého fenyklu, červené cibule a dalších surovin servírovaný posypaný nastrouhaným parmazánem.


Ingredience:
2 ksbulvy řapíkatého fenyklu
4 ksmenší červené cibulky
50 gparmazánu
2 dlsladké smetany
1 lžícenasekané kapary
1 lžícenasekané petrželky
olivový olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Bulvy fenyklu očistíme, odstraníme řapíky, přepůlíme a nakrájíme na širší nudličky
  2. Nudličky povaříme krátce 2-3 minuty v mírně osolené vodě, slijeme, necháme okapat
  3. Zapékací misku vymažeme olivovým olejem, střídavě naskládáme nudličky fenyklu, kousky červené cibule, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a kapary
  4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme kolem 2-3 minut, potom zalijeme sladkou smetanou, pečeme dalších 5 minut
  5. Vyndáme z trouby, teplé posypeme parmazánem a podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy