REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené žampiony plněné pohankou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto upravené žampiony podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři spolu s pečivem nebo jako samostatný pokrm s vařenými brambory, hranolky a tatarskou omáčkou. Na osobu počítáme 3-4 kloboučky, podle velikosti hlaviček.


Ingredience:
400 gžampionů (větší hlavičky)
50 gvařené pohanky
50 gšunky
30 gstrouhaného sýru
1 kscibule
pár kapek citronové šťávy
červená paprika
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Ze žampionů odloupneme nožky, kloboučky vydlabeme lžičkou (jen lupeny), utvoříme mističky, oloupeme a namočíme do vody s pár kapkami citronu, aby nezhnědly
2. Nožičky a lupeny nasekáme na jemno, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, přidáme nasekanou směs ze žampionů, na jemno nakrájenou šunku a podusíme na oleji do měkka
3. Do hotové směsi přidáme uvařenou pohanku, ochutíme pepřem, solí a promícháme
4. Kloboučky žampionů naplníme směsí, narovnáme do pekáčku vytřeného olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 10-12 minut podle teploty 5. Na závěr posypeme strouhaným sýrem a necháme roztavit

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy