REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené palačinky naslano

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mletou masovou směsí naplněné palačinky, ty smotané vložené do zapékací misky, vyskládané vedle sebe, přelité domácí rajčatovou omáčkou, zapečené posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
Na těsto:
150 ghladké mouky
200 mlpolotučného mléka
2 ksvejce
přepuštěné máslo
sůl
Na omáčku:
1 konzervanakládaných sekaných rajčat
1 kscibule
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
čerstvě mletý černý pepř
sůl
Na náplň:
300 gmletého masa
1 ksstroužek česneku
3 lžícerajčatového protlaku
2 lžíceoleje
150 mlvývaru
strouhaný sýr parmazán, nebo podobný
kajenský pepř
pepř
sůl

Postup:
  1. Nejprve připravíme palačinky; smícháme mléko s moukou, špetkou soli a vejcem. Na pánvi rozpustíme kousek másla, na něm usmažíme palačinku, pak postup opakujeme, usmažíme další tři palačinky.
  2. Na omáčku nakrájíme nadrobno cibuli, tu zprudka orestujeme na oleji, přidáme konzervu rajčat i s nálevem, dochutíme cukrem, solí a pepřem, necháme na mírném zdroji tepla probublávat 10-15 minut.
  3. Připravíme masovou směs; mleté maso pečeme na pánvi na oleji, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem, chvíli restujeme, pak přilijeme rajčatovým protlakem, po chvíli vše v pánvi zalijeme vývarem, dochutíme oběm a pepři a solí, chvíli provařujeme, sundáme ze zdroje tepla necháme prochladnout.
  4. Palačinky naplníme masovou směsí, zamotáme, vložíme do zapékací misky vymazané tukem, přelijeme rajčatovou omáčkou.
  5. Dáme do trouby vyhřáté na 180-190 °C, zapékáme 20-30 minut, po zapečení necháme pokrm chvíli odpočinout a mírně prochladnout, bude stačit 10 minut.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy