REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené krémové kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí maso opečené se žempiony, česnekem, smetanou, posypané balkánským sýrem a překryté listovým těstem, zapečené dozlatova.


Ingredience:
600 gvykostěných kuřecích stehenních řízků
250 glistového těsta
250 gžampionů
100 gbalkánského sýru
250 mlsmetany
2 lžíceolivového oleje
1 lžícerozmarýnových lístků
2 ks stroužků česneku
1 ksvejce

Postup:

1. Jednu lžíci olivového oleje zahřejeme v pánvi, vložíme na menší kousky nakrájené kuřecí maso, které ze všech stran opečeme, aby lehce zezlátlo a změklo
2. Přidáme zbylý olej, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, oloupané, prolisované stroužky česneku, nadrobno nasekaný rozmarýn a vše opékáme dalších pět minut
3. Nakonec vlijeme smetanu, dvě minuty prohřejeme, dokud šťáva lehce nezhoustne, pokrm přendáme do zapékací mísy o průměru okolo 24 cm, posypeme strouhaným balkánským sýrem a překryjeme rozváleným listovým těstem
4. Okraje přitlačíme k míse, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut, kdy těsto lehce nabude a zezlátne.

Doporučení:

Místo žampionů můžeme použít hříbky a balkánský sýr nahradit nivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy