Chutná, rychlá večeře z trouby. Mleté maso na tento recept je nejlepší použít míchané, hovězí a vepřové. Z uvedené dávky připravíme v troubě 6 chlebů.
Ingredience:
500 g | míchaného mletého masa (vepřové a hovězí 1:1) |
50 g | strouhaného sýru |
6 ks | plátků chleba |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | vejce |
nakládaná paprika na ozdobu | |
jarní cibulka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Mleté maso promícháme s vejcem, jemně nasekanou cibulí, utřeným česnek, ochutíme solí a pepřem.
- Směs natřeme na krajíce chleba, ničím nemažeme, maso si pustí tuk, který se vsákne do chleba.
- Cheby vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 20 minut, při 180 °C.
- Na závěr chleby posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme nasekanou natí jarní cibulky a sterilovanou paprikou.
Podáváme teplé se zeleninovým salátem, například šopský salát se k tomuto pokrmu skvěle hodí.
Poznámka:Text i foto: D. M.