REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinovaná vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená vejce zapékaná spolu s cibulí, česnekem, vínem, zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.


Ingredience:
300 gcibule
200 gzakysané smetany
150 gstrouhaného sýra
50 gmásla
5 ksnatvrdo vařených vajec
3 ksstroužků česneku
100 mlbílého vína
1 lžíceoleje
mletý pepř
tuk na vymazání
sůl

Postup:

1. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřáté směsi másla a oleje
2. Přilijeme bílé víno, osolíme, opepříme, přidáme oloupané utřené stroužky česneku a za stálého míchání chvilku povaříme a pak sundáme z tepla
3. Přidáme smetanu, dvě třetiny na jemno nastrouhaného sýra a vše zamícháme
4. Nalijeme do vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe oloupanými, rozpůlenými vejci, posypeme zbylým sýrem a dáme do trouby na 25 minut gratinovat (zapékat).

Doporučení:

Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy