REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelín v listovém těstě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V listovém těstě zabalený a pak v troubě upečený Hermelín.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksHermelíny
1 ksbalíček listového těsta
1 ksžloutku na potření
1/2 ksmenšího pórku
1 lžícekečupu
sůl
voda na spaření pórku
hladká mouka na vyválení těsta

Postup:

1. Listové těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále na slabší plát
2. Těsto rozdělíme na čtyři pravidelné čtverce a každý z nich potřeme kečupem
3. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a spaříme v mírně osolené vodě
4. Doprostřed každého těsta položíme celý Hermelín a jeho povrch posypeme pórkem, sýr pak zabalíme do těsta, aby nikde nevykukoval
5. Listové těsto potřeme rozkvedlaným žloutkem
6. Zabalené Hermelíny pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Doporučení:

Povrch listového těsta můžeme posypat sezamovým nebo slunečnicovým semínkem, solí, kmínem atd.

Poznámka:

Příprava listového těsta viz. recept: Listové těsto.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy