REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čekanka s uzeným a sýrovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpůlené čekankové puky obložené uzeným masem, přelité sýrovou omáčkou a zapečené v troubě.


Ingredience:
4 ksčekankové puky
8 ksplátků uzeného masa
4 lžícenastrouhaného sýra
2 lžícehladké mouky
3 lžícemásla
2 lžičkydijonské hořčice
150 mlmléka
smetana ušlehaná dohladka
mletý černý pepř
sůl
voda na povaření

Postup:

1. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, ve které spaříme čekankové puky, tak 5 minut, pak je necháme důkladně okapat
2. Každý puk podélně rozkrojíme na půlky
3. Do máslem vymazané zapékací misky čekanky vyskládáme a poklademe na ně plátky uzeného masa, zalijeme sýrovou omáčkou
4. Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékáme 20 minut, ihned servírujeme.

Příprava sýrové omáčky:
1. Na pánvi rozpustíme máslo a zaprášíme ho moukou, jíšku, za stálého míchání, vaříme 2 minuty, pak přidáme hořčici
2. Přilijeme mléko a za stálého míchání necháme zhoustnout
3. Do směsi přimícháme nastrouhaný sýr a ušlehanou smetanu
4. Omáčku vaříme 5 minut, nezapomeneme ji dle chuti okořenit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy