Rozpůlené čekankové puky obložené uzeným masem, přelité sýrovou omáčkou a zapečené v troubě.
Ingredience:
4 ks | čekankové puky |
8 ks | plátků uzeného masa |
4 lžíce | nastrouhaného sýra |
2 lžíce | hladké mouky |
3 lžíce | másla |
2 lžičky | dijonské hořčice |
150 ml | mléka |
smetana ušlehaná dohladka | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
voda na povaření |
Postup:
1. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, ve které spaříme čekankové puky, tak 5 minut, pak je necháme důkladně okapat
2. Každý puk podélně rozkrojíme na půlky
3. Do máslem vymazané zapékací misky čekanky vyskládáme a poklademe na ně plátky uzeného masa, zalijeme sýrovou omáčkou
4. Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékáme 20 minut, ihned servírujeme.
Příprava sýrové omáčky:
1. Na pánvi rozpustíme máslo a zaprášíme ho moukou, jíšku, za stálého míchání, vaříme 2 minuty, pak přidáme hořčici
2. Přilijeme mléko a za stálého míchání necháme zhoustnout
3. Do směsi přimícháme nastrouhaný sýr a ušlehanou smetanu
4. Omáčku vaříme 5 minut, nezapomeneme ji dle chuti okořenit.