REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cukety s hermelínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý pokrm, který zvládne i začátečník. Jde o kolečka cuket zapečená v troubě, obložená sýrem, dochucená pestem z medvědího česneku a kořením.


Ingredience:
500 gcuket
100 ghermelínu
pesto z medvědího česneku
grilovací koření
olivový olej
sůl

Postup:
  1. Cukety omajeme, nakrájíme na 5 mm silná kolečka, osolíme a necháme 30 minut ,,vyplakat“, tak je zbavíme vody
  2. Osušíme utěrkou rozložíme na plech, který jsme vyložily pečícím papírem a potřely olivovým olejem
  3. Kolečka cuket lehce potřeme pestem z medvědího česneku, poprášíme grilovacím kořením, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, cukety jsou hotové, až na povrchu začínají lehce zlátnout
  4. Na každé kolečko cukety položíme kostičku hermelínu, vypneme troubu a sýr necháme částečně roztavit.
Doporučení:

Podáváme teplé s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy