REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketa plněná tuňákem a kukuřicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podélně rozpůlená mladá cuketa plněná konzervovaným tuňákem, goudou, červenou paprikou a kukuřicí. Ochucená česnekem, zapečená s mozzarellou.


Ingredience:
1 ksmladé cukety
1 kskonzervy tuňáka v olivovém oleji
1 ksstroužek česneku
1/4 ksčervené papriky
4 lžícesterilované kukuřice
50 gmozzarelly
40 gstrouhané goudy
sůl
A dále:
olivový olej do zapékací misky

Postup:

1. Cukety podélně rozřízneme a lžičkou vydlabeme vnitřek, aby nám zůstala „miska“ o tloušťce 1 centimetru
2. V misce smícháme odkapaného tuňáka s goudou, česnekem, paprikou nakrájenou na drobné kostičky), a vmícháme kukuřici
3. Směsí naplníme cukety, lehce osolíme a vložíme do zapékací misky vytřené olivovým olejem
4. Navrch naklademe mozarellu nakrájenou ta slabší proužky
5. Lehce podlijeme asi půl decilitrem vody a pečeme zhruba 30 minut na 180 °C.

Doporučení:

Podáváme samotné nebo s pečivem jako lehký oběd či večeři.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy