Podélně rozpůlená mladá cuketa plněná konzervovaným tuňákem, goudou, červenou paprikou a kukuřicí. Ochucená česnekem, zapečená s mozzarellou.
Ingredience:
1 ks | mladé cukety |
1 ks | konzervy tuňáka v olivovém oleji |
1 ks | stroužek česneku |
1/4 ks | červené papriky |
4 lžíce | sterilované kukuřice |
50 g | mozzarelly |
40 g | strouhané goudy |
sůl | |
A dále: | |
olivový olej do zapékací misky |
Postup:
1. Cukety podélně rozřízneme a lžičkou vydlabeme vnitřek, aby nám zůstala “miska” o tloušťce 1 centimetru
2. V misce smícháme odkapaného tuňáka s goudou, česnekem, paprikou nakrájenou na drobné kostičky), a vmícháme kukuřici
3. Směsí naplníme cukety, lehce osolíme a vložíme do zapékací misky vytřené olivovým olejem
4. Navrch naklademe mozarellu nakrájenou ta slabší proužky
5. Lehce podlijeme asi půl decilitrem vody a pečeme zhruba 30 minut na 180 °C.
Podáváme samotné nebo s pečivem jako lehký oběd či večeři.
Poznámka:Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.