REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvakrát zapečený celer

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celer předpečený, pak zapečený pokladený kousky mozzarelly, spolu se směsí z baby špenátu, cibule, česneku a nakládaných sušených rajčat.


Ingredience:
1 ksvětší celer
olej
sůl
Na směs:
300 gbaby špenátu
1 skleničkasušených rajčat nakládaných v oleji s kapary
3 ksstroužky česneku
2 ksčervené cibule
pepř
sůl
Ostatní:
mozzarella na zapékání

Postup:
  1. Celer oloupat, nakrájet na kolečka nebo jak to jde, zakápnout olejem, zlehka osolit a nechat při 200 °C zapéct cca 15 minut
  2. Na pánvi si připravíme směs: na oleji orestujeme 2 červené cibule nakrájené na céčka, přidáme 3 stroužky nasekaného česneku, překrájená sušené rajčata (v oleji s kapary) a nakonec 300 g baby špenátu, osolíme a opepříme dle chuti
  3. Navrstvíme na předpečený celer, natrháme mozzarellu a zapékáme v troubě na 200 °C cca 15 minut.
Poznámka:

Foto i text: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy